Somogyi Eszter

Az ikertraumák nyomában

2022-03-05

Az Everness Fesztivál azzal a céllal jött létre, hogy különböző módszereket, eszközöket mutasson az önismeret útját járóknak. Arra gondoltunk, hogy néhány sokakat érintő elakadással, nehéz helyzettel kapcsolatban megkérdezzük előadó szakértőinket, mit gondolnak róla, saját eszköztárukkal hogyan közelítenének hozzá. Reméljük, hogy ha éppen érintett vagy a helyzetben, ezzel is tudunk segíteni megtalálni a neked való önismereti módszert. A sorozat első része most az ikertraumáról szól.

Családállítás, Sőtér Sarolta

A család- és lélekállítás rendszere kiemelt figyelmet fordít az ikervesztéssel járó traumák feldolgozására, hiszen a család energetikai egységének megteremtése az egyik alapelv az oldások során. Egy ilyen esemény nagyon fájó pont lehet. Azonban nagyon fontos tudni, hogy ez induláskor, lélekszinten egy végtelenül szeretetteljes és kölcsönös megállapodás volt. "Elkísérlek egy darabon"... és elindulnak az Élet felé együtt.
Ketten, vagy többen. Ez óriási segítség az Indulás pillanatában, hiszen néha nagyok a vállalások, vagy erős a szülői, testvéri hívás és az érkező Léleknek igencsak elkél a segítség. Aztán egy ponton az egyikük visszafordul és ez így van rendjén. 

A Földre érkező tovább utazik. Át a felejtésen, a születésen, a csecsemő és gyermekkori traumákon... Majd felnő és elkezdődnek a veszteségek az életében. Elveszett barátságok, szerelmek... egyre jobban elhatalmasodik a hiány... Gyermekkorban az ikerlélek a legjobb barát. Egy kellemes, sosem hallott, mégis folyamatosan jelen lévő hang a fejben és a szívben. Egy érzés, hogy nem vagyunk egyedül. Felnőttkorban, ahogy a hozzánk közel állók néha tovább állnak és egyre több kapcsolati változást élünk meg veszteségként, egyre fájdalmasabb és égetőbb a hiányérzet... Aztán megérkezünk egy családállításra, és mindenre fény derül. Óriási felismerés és óriási oldás!

Aztán az élet megy tovább (jó esetben) bölcsebben, tudatosabban, az új mintával és az új felismerésekkel. A lélek gyógyul, de nem gyógyult... Ahhoz, hogy újra teljesnek érezze magát, a sejtek szintjén kell tudni megérezni az Életet, amit ugyan közösen indítottak, de mégis csak egy test, egy lélek érkezett meg a Földre. És legalább annyira meg kell tanulnia szeretni és elfogadni önmagát, ahogyan az elveszettnek hitt
ikertestvére szerette és elfogadta őt.A Tudatosság Energiája (Eco), Budai Gergely 

Mint minden megélés, egy iker elvesztése – és ennek traumája nyomán kialakuló sérült működés – is egyszerre több és ráadásul eltérő szintű karma összefonódó beérésének következménye. 
 
A legfelső szint az a közvetlen: az életbenmaradó iker napról-napra végignézi tehetetlenül, ahogy elhal a fizikai teste, és az energetikai-tudati közös rendszerből is elvész az energiája a lelki- és utitársának, aki pedig még az egységélményből érkezett vele összefonódva. Ez egy kegyetlen indító trauma, amely a túlélők más esetekben is megszokott bűntudati-, ön- és kapcsolat-szabotálási működéseit, magányélményeit és szimultán vágyott és félt halálfókuszát indítja be.
A második szint a családi karma, vagyis a transzgenerációs hatások szintje: a megfogant magzatok már rögtön az alanyaivá válnak a felmenőik sorsában nyitva maradt veszteségélmények, testvérgyilkosságok, tehetetlenségek, szeretetlenség-sebek stb., energiáinak. Belekerültek egy színdarabba, és fel kell venniük a szerepeket. 
A harmadik szint az életeken átívelő karma szintje, ami meghatározza, hogy ebbe a családba, ehhez az ikerhez, ehhez az élményhez kell kerülnie az egyénnek, hogy kialakulhassanak benne azok a mintázatok, amiket korábbi tudatlan működései következtében kell életfeladatként kisimítania. A jelenben traumatizált áldozata a megélésnek, míg karmikusan pedig sokszor egy újra inkarnálódott tettes, akinek tapasztalnia kell a korábbi tettei miatt, ekképpen újratermelődő önelemésztő és mindent leblokkoló önvádat.
 
Az Eco energy-coaching és reinkarnációs oldás technikái segítségével mindhárom szinten tudnak segíteni a konzulenseink. Legelső lépésben az adott embernek, illetve blokknak megfelelő univerzális energia közlésével felrezegtetjük az alany energetikai rendszerét, ezzel felkészítve a tudatát, érzelmi-feldolgozó rendszerét a kérdéskör stabil rendezésére. 
Majd regresszív technika segítségével a tudat elfedett, elfojtott tartalmainak felhozására, illetve ezek feldolgozására fókuszálva folytatjuk a segítségnyújtást. A folyamat ezen részében a szükséges, kapcsolódó előző életekbeli karmikus vonatkozásokat is oldjuk, hogy maradéktalan legyen a meghaladás. Végül az új működési mintázatok felépítésében segítünk, energetikai eszközökkel megtámogatott life-coaching folyamat során, amelyekkel a transzgenerációs sémákat is meg tudják végre törni, más ívet adva mind az egyéni, mind a családi sorsnak.

 


 

Bodywork, Wojniczky László

A Bodywork elsősorban a korai, beszéd megjelenése előtti tudat- és személyiségfejlődési szakaszokra fókuszál, amelyben jelentős szerepet kap a magzati időszak, az inkarnáció és ezzel egyidejűleg a transzperszonális szintek integrációja is. A módszer célja a tudat különböző rétegeinek (testérzetek, érzelmek, emlék- és fantáziaképek, gondolatok) összekapcsolása az irányított figyelem, valamint az érintés és mozgás, mozdulatok segítségével.
A pre- és perinatális pszichológia területéről ismert "elveszett iker", "ikertrauma" kifejezések kapcsán számomra először a családállítás módszere jut eszembe, ahol ebben a témában Dr. Angster Mária - Ikertörténetek című könyve nyújt részletes betekintést. A Bodywork folyamatok során gyakran jelennek meg olyan terek, amik meghívják, megjelenítik a méhen belüli lét, a fogantatás körüli időszak emlékeit, lenyomatait. A bodywork egyesület tagjai közül néhányan képződtünk a családállítás módszerében is és használjuk elemeit az élményfeldolgozás során, ugyanakkor a fókusz továbbra is a testtudatos átélésen van.
Ezekben a helyzetekben, ahol egy mozdulat, egy tekintet, egy másik csoporttag egyész lénye, térbeli elhelyezkedése, testtartása egyaránt projekciós felület, amelyben saját intrapszichés valóságunk elevenedik meg, lehetőség nyílik arra, hogy mélyen átélve, mozdulatban, testben
megvalósítva tegyünk egy lépést a változás útján. Találkozni, szembenézni a veszteséggel, a fájdalommal, búcsút venni, megélni a gyászt, elengedni a bűntudatot, az életet választani és ezt a fizikai valóságban megélni, vagyis testi szinten megtapasztalni fontos mérföldkő lehet
önismereti utunk során.

A sorozat további részei
KÖTŐDÉSI SEBEK
A DAGANATOS MEGBETEGEDÉSEK LELKI OKAI