Egedi-Kovács Melinda

Body Alchemy − A mentális teremtőerő aktiválása a test által

2019-07-19

A Body Alchemy az Újalkímia szellemi iskola módszere, amely a testben rejlő erőket felhasználva teszi hatékonyabbá a szellemi munkát - erről olvashattok alábbi bemutatkozójukban.

Testünk önmagában egy energiaforrás, amit nem egy legyőzendő akadálynak tekintünk, hanem az önismereti gyakorlatokat támogató erőforrásnak. Speciális mozgással és zenével egyszerre késztetjük a gyakorlókat fizikai aktivitásra, valamint felfokozott érzelmi és tudatállapotokba. Amikor ezt elértük, akkor születik meg az a szükséges mentális hatóerő, ami bármilyen önismereti és önfejlesztő munka valódi végrehajtásához elengedhetetlen. 

Mit érünk el a módszerünkkel?

- Bekapcsoljuk a testben rejlő transzcendens energiaközpontokat,
- kisütjük a mentális terünkből a blokkokat, kiengedjük a bent rekedt érzelmeket, oldjuk a feszültségeket, 
- az így felszabadított erőt felhasználjuk arra, hogy dolgozzunk a személyiségünk átalakításán, az életünk problémáinak megoldásán és felismeréseket tegyünk, 
- intenzív mozgás hatására elérjük, hogy a testünk és az érzelmi állapotunk az eksztázis közelébe jusson, amely utat nyit a tudat kitágításának, a misztikus érzékelésnek.

A Body Alchemy egyik célja, hogy a szellemi gyakorláshoz magas energiaszintre hozzuk a gyakorlókat

Az Újalkimista gyakorlatok lényege az egyik alaptételünk, miszerint a tudat teremtőereje és az önismereti munka hatékonysága úgy erősíthető fel, ha a gyakorló magas fizikai és érzelmi energiaszintre kerül. Miért? Tekinthetjük úgy, hogy minden probléma, belső konfliktus vagy akár a feldolgozatlan múltunk is, magába foglal és leköt egy bizonyos mennyiségű energiát. Kisebb probléma, kisebb energiát, nagyobb probléma, nagyobb energiát tart lekötve. Az ember csak azokat a problémákat képes feloldani, amelyeknél nagyobb szabad energiával rendelkezik, amelyek nem haladják meg.

A Body Alchemy másik célja a test megfiatalítása és az életerő felébresztése

- Egyszerre erősíti és edzi az izmokat, 
- lazítja és nyújtja az ízületeket, 
- fejleszti a mozgáskultúrát, a zenével való együttmozgás képességét, 
- segít a test megfiatalításában és az egészség megőrzésében, 
- öngyógyító hatása van, 
- segít elfogadni és szeretni a saját testünket.

Az Újalkímia Iskola Bevezető workshopja szeptember 7-én indul, amelyre most ezen a linken lehet jelentkezni.