Somogyi Eszter

Ha megmozdulsz, az már a te saját táncod – Ajánló az Everness táncos programjaiból

2022-04-12

A Táncos Part minden évben különleges helyszín, az áramlás tere, nem véletlen, hogy a fesztivál egyik legkedveltebb színpada. Idén újra elfoglalja majd megérdemelt helyét, közvetlenül a Balaton partján áll színes díszleteivel. A víz közelsége, illata, látványa így még hozzátesz majd egy nagy
lapáttal az amúgy is magával ragadó programhoz.

A Táncos Partra érkező vendégeink idén nyáron nemes egyszerűséggel a világot utazhatják majd körbe, közben pedig a mozgás és a test egyetemes nyelvét használva kapcsolódhatnak egymáshoz.

Keck Mária modern koreográfus sokéves spanyolországi tartózkodás után Flamenco workshopján hozza el nekünk a latin országok perzselő tüzét. Natkai Ágnes hawaii-i hula táncokat tanít, amelyek áramlásával képzeletben a végtelen óceánban is megmártózhatunk. Bárdos Yvette a Budapesti Indonéz Nagykövetség ösztöndíjasaként másfél évig tanulmányozta a szigetország kultúráját – nyelvén, táncain, zenevilágán keresztül tapasztalt, most a fesztiválra indonéz táncokkal érkezik majd. Az önismereti műfajok képviseletében jön Thaiföldről a Dance Mandala, amely egy szabad mozgáson alapuló táncmeditáció, de fellép Fejér Péter is, aki 5ritmust tart.
 

        

Akinek a szabadtánc még nem jelent teljes feloldódást, annak tökéletes választás lehet a Nia, ami egy holisztikus és gyógyító, táncos elemeken alapuló nagyon komplex egészségprogram. Sőtér Sarolta órái évek óta visszatérő elemei a fesztiválnak, minden alkalommal tökéletes átkötésnek bizonyulnak a formák és a szabadság között. Megjelenik majd egy új, de szintén koreográfiával dolgozó, végtelenül felszabadító program a Heels is, amely kimondottan a nőies mozdulatokat, a lágyságban rejlő erőt és az érintést hozza közel az érdeklődőkhöz.

Az idei Táncos Part szlogenje: Táncolj az életeddel, a történeteiddel és a terveiddel. Minden mozdulatod tánc, minden lélegzetvételed, szavad és lépésed Te vagy.
Jó szórakozást kívánunk!

És ha máris csatlakoznál, május közepéig még akciós áron vásárolhatsz BELÉPŐKET A FESZTIVÁLRA