Fehér Csilla - Integrál Akadémia

Így válj az új tudatosság szakértőjévé!

2019-06-04

Ma minden önmagára igényes ember, aki emberekkel foglalkozik, igyekszik minél szélesebb körben tájékozódni a pszichológia és spiritualitás világában. Egyre többen ismerjük fel, hogy nem elegendő csak az egyikben jártasnak lennünk ahhoz, hogy a hétköznapi ember lelki fejlődésében valódi változások mehessenek végbe.

Az igazi önismeret útja

Ma már bárki számára elérhetőek azok a hatékony kommunikációs eszközök, amelyeket a pszichológusok és terapeuták a személyiség megnyitásához használnak. Ezek a praktikák, szóbaállási eszközök alapvető eszköztárként vannak jelen egyre több alternatív lelki segítő és
természetgyógyász eszköztárában is. 

A belső út és a hosszú távú gyógyulás úgy válhat teljessé, ha a spirituális kereső valódi személyiségfejlődésen megy keresztül. Ezt a leszakadt, elrejtett, árnyékban levő énrészeink integrálásával tehetjük meg, mert ezek fognak vissza minket a fejlődésben. Ehhez nincs egy tuti módszer vagy egy „jól bevált” gyorstalpaló hétvégi tanfolyam. Ha találsz egy pszicho- spirituálisan jól képzett szakembert, aki kísér a belső folyamataidban, akkor a saját lelked ritmusa szerint haladhatsz. Ez az az út, amit gyakorlatilag nem lehet siettetni, de megállítani se. Akkor nyílik, és ott történik, amikor és, ahol eljön az ideje. Ez az igazi önismeret útja.

Szükség van egy integrált szemléletre

Az emberiség kolletív tudatosságának fejlődése olyan elkerülhetetlenül szembesít a spirituális valósággal, hogy azt már nem tudjuk a tudomány rendelkezésére álló eszközökkel vizsgálni vagy magyarázni. Elfogytak a nyugati világ materialista eszközei az élet teljességének leírásához, ezért egyre inkább nyitunk a még ismeretlen régiók megismerése felé.

A pszichológusoknak és pszichiátereknek is szükségük van egy olyan integrált szemléletre, amely összekapcsolja a nyugati tudományos lélektan eredményeit a keleti spirituális hagyományok vallásfüggetlen, transzperszonális, vagyis személyes egon túli lélektani tapasztalataival.

Hogy élhetünk az új tudatosság szerint?

A kollektív tudatosság fejlődése olyan intenzív változásokat hoz az életünkbe, amelynek következtében a korábbi megszokott világunk egyik napról a másikra megváltozhat. A korábban sikeres üzletasszony hirtelen pályát módosít és jógát kezd oktatni, a boldog házasságba egyszer csak felhők érkeznek és nem értjük, miért nem működnek a dolgok úgy, ahogy régen. 

Az új tudatossághoz új életmódot és új megoldási eszközöket kell kifejlesztenünk. Amikor már érezzük, hogy nincs többé maradásunk a régi keretek között, akkor nekünk kell az újfajta létezési módot megvalósítani az életünkben.

Lehet, hogy átélünk közben spirituális élményeket, de az életünk nagy részét a személyiségben és kapcsolatokban töltjük. Ezt a két alapot kell tehát megdolgoznunk és fejlesztenünk ahhoz, hogy elkezdhessünk élni egy újfajta tudatosság szerint.

Segíteni a változást

Személyiségünk és kapcsolatainak fejlesztését a nyugati pszichológiai iskolák eszközrendszere teszi lehetővé. A pszicho-spirituális emberek és lelki segítők ezért egyre nagyobb számban kezdik el az Integrál Akadémia képzését, ahol a nyugati pszichológia tudományos vonalával és a spirituális hagyományok transzperszonális lélektanával egyaránt megismerkedhetnek. A fizikai világ és a spirituális világ most kapcsolódik össze az emberek tudatában, amely gyakran nehéz, de legalábbis zavarba ejtő változásokat eredményez.

Nagy szükség van napjainkban arra, hogy megfelelő támogatást tudjunk nyújtani az embereknek abban, hogy megértsék, mi, miért történik velük? Az Integrál Akadémia egyik legfontosabb küldetése, hogy segítse ennek a folyamatnak az egészséges végbemenetelét az egyes emberekben és így a társadalomban egyaránt.

A képzési idő alatt ehhez a Személyiségfejlesztő önismereti csoportok biztosítanak megfelelő kereteket, így a három év végére minden egyes hallgatónk sajátélményű önismereti tapasztalaton és mélyreható személyes átalakuláson megy keresztül.

Segítsd te is az új tudatosság kibontakozását!

Az integrál pszichológia szak oktató gárdája profi és magasan képzett szakemberekből áll, akik maguk is alkalmazzák hivatásuk gyakorlása közben a pszichológiát és spiritualitás egyesítő integrál szemléletet. Nálunk folyamatos szakmai támogatást, valamint egy hozzád hasonló gondolkodású, összetartó közösséget kapsz ahhoz, hogy a régmúlt sebeit feldolgozd és a benned levő magasabb képességeket kibontakoztasd.

A képzés végére átfogó elméleti tudásod lesz az integrál szemléletről, a pszichológia és a spirtitualitás gyakorlatban is alkalmazható tanításairól, valamint kiképzünk az integrál szemléletű tanácsadói szintű terápiás munkára. A saját és a környezeted életén túl sok embernek segíthetsz a tanácsadói munkáddal abban, hogy az egyre nagyobb környezeti és pszichológiai kihívásokat jelentő új tudatosságot stabilizálni tudják az életükben.


Ha szeretnél többet megtudni rólunk és az integrál pszichológia képzésről, gyere el június 7-ei ingyenes, interaktív Nyílt Napunkra!