Szende Gabriella

Gyors, könnyű, egészséges és vegán: indiai csicseriborsó-lepény

2019-01-03

Nincs minden sarkon vegán bár, így gyakran kényszerülünk arra, hogy bár húsmentesen, de mégiscsak junk foodot együnk, pedig nem árt, ha tudjuk, pontosan mi kerül az ételbe, amit megeszünk. Ezért jó otthon főzni, ám megeshet, hogy a napi menetrendbe idő és energia híján nem fér bele, hogy órákig álljunk a konyhában. Íme egy olyan vegán ételt, amely egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ráadásul még egészséges is.

Indiai csicseriborsó-lepény – besan chilla

Hozzávalók (4 főre):

  • 1 csésze csicseriborsóliszt
  • 1 csésze víz
  • 3 újhagyma
  • 1 teáskanál kurkuma
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál paprika
  • ½ friss piros csili
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • tálaláshoz: csatni, fűszeres vöröslencsés mártogatós, avokádókrém vagy csilikrém

 

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba keverjük össze a lisztet, a vizet, a kurkumát, a sót és a nagyon apróra felszeletelt csilit, majd adjuk hozzá a finomra vágott újhagymát. Hagyjuk állni néhány percig, amíg felmelegítjük az olajat egy nem tapadós serpenyőben. A tésztának nagyon nyúlósnak kell lennie.
Közepes hőfokon süssük meg mindkét oldalát (kb. 3-3 perc). Fontos, hogy még forrón tálaljuk, ne várjuk meg, míg kihűl.
Tálaljuk csatnival, fűszeres vöröslencsés mártogatóssal, avokádókrémmel vagy csilikrémmel.