Somogyi Eszter

Könyvajánló röviden

2023-02-01

Azért rövid, mert inkább látni kell mint olvasni róla. Eszter már megtette és kedvelte annyira, hogy hírt adjon róla.

”Vannak a világon helyek, amelyek megmagyarázhatatlan varázserővel bírnak. Akár véletlenül bukkanunk ezekre, akár szándékosan keressük fel, megmozgatnak bennünk valamit. Valamit legbelül, amire mindig emlékezni fogunk, ami túlmutat a hétköznapin.”

A HVG tavaly megjelent Spirituális helyek című könyve 150 ilyen különleges úticélt mutat be. Spirituális kalandra hív, elkísér Afrikától Amerikáig, olvasmányosan mesél a meghatározó rezgésű tájakról, épületekről, szent helyekről. A történelmi leíráson túl bemutatja a természeti szépségeket és kitér a praktikus, a rutintalan utazót segítő részleteke is. Az egyes látnivalók spirituális hátterének leírása amúgy tömör, inkább csak megbirizgálja az ember fantáziáját, de nagyon mély összefüggések feltárására a szerző nem vállalkozik. Összességében egy érdekes, az esetleg szunnyadó kalandozási kedvünket felébresztő, gusztusos kivitelű gyűjtemény.

”A transzformációs utazás hatása akkor érződik, amikor hazatérünk.” Erre azért már a bevezetőben felhívja a figyelmünket. És milyen igaza van.
https://hvgkonyvek.hu/konyv/spiritualis-helyek