Somogyi Eszter

Spirituális zsákutcák 2 - Foglalkozz önmagad ismeretével, meg az utaddal napi 24 órában és már el is tévedtél

2022-01-21

Ösztönösség
Önátadás
Öröm
Mit gondolsz ezekről?

Ahogy olvastad, valószínűleg valami jó érzés zsizsegett bele a gyomrodba. Úgy érzed, ezek azért elég klassz dolgok. És mégis vannak, akik simán odaadják őket azon egyszerű érv alapján, hogy ők úton járnak. Folyamatosan. Nonstop. Szünet nélkül.

                                                         

Hogy őszinte legyek, bárkivel inkább töltök időt, mint a folytonos keresővel. Aki azon is elmélázik, hogy vajon miért terített véletlenül fordítva a vacsorához. Aki percenként végigméri a testét, hogy vajon mit is üzen éppen a tartása. Aki nem megkíván egy nőt/férfit és leszólítja, hanem helyette azon tűnődik, vajon melyik sémáját dobja éppen elé csinosba öltöztetve az élet.

Relatíve sokat járok önismerethez kapcsolódó közösségi programokra és meg kell mondanom, néha úgy érzem, légyszi hozzatok egy baltát. Valaki adja az emberek kezébe, küldje ki őket a kertbe és mondja, hogy akkor most hasogassatok már egy kis fát úgy két órán keresztül. Majd az leszed a szerről, ami nem más, mint önmagad. Be kéne látni, hogy amikor azt tanácsolják, földelj, az nem kizárólag azt jelenti, hogy végezz gyökércsakra-gyakorlatokat, hanem azt is, hogy hahó, tegyél valami világit, fizikait, erőset, természetközeli, igazit, ne elméből. Legyél ember. Mozdulj, érezz, dönts, kommunikálj, hibázz, örülj.

                                              


A 24 órás útkereső sokszor (nem is mellesleg) tanfolyam-mester-elvonulás-függő. Egyikről a másik megy, aminek tényleg semmi értelme. Nincs idő a tapasztalat beépítésére, a valós integrációra, ezért aztán ugyanazt a szekeret húzza-vonja tovább a következő alkalomra. Az élettől végtelenül be van szarva, így inkább megy a kellemes meleg terembe meditálni. Félre ne értsetek. Minden önismereti módszer jó. Csak aztán menjünk ki a hóra...!

Őszintén hiszem, hogy a tapasztaláshoz élni kell. Élet-tapasztalat mondja a magyar nyelv oly frappánsan. Vagyis hiába akarod te a tudatosságot, anélkül, hogy bemennél a lét sűrűjébe, csak elmezajt kapsz. Oda kell állni, akkorát pofára esni, hogy tényleg csak a föld(anya) tartson meg, felállni és majd akkor gondolkozni. Élvezni ami jó, átadni neki a teljes rendszeredet és csak utána értékelni. Helyette nem lehet. Ezért olyan röhejesen egyhelyben topogók a 24 órás spirik.
Mert kifelejtik a képletből legfontosabb alaptényezőt, az életet.
 

Korábbi cikkeinket itt találod:
1. A megérdemelt szenvedés
3. A spiriturizmus
4. A pénz rossz, értem?