MIRACULUM ALKOTÓTÉR - INFORMÁCIÓK ÉS JELENTKEZÉS

"Az ember, aki a kezével dolgozik, munkás; az ember, aki a kezével és az agyával dolgozik, mester; de az ember, aki a kezével, az agyával és a szívével dolgozik, művész. " ― Louis Nizer

Az Everness Fesztivál igyekszik méltó teret biztosítani a művészi önkifejezésnek, a kreatív alkotásnak, a színeknek és formáknak. A Miraculum Alkotótér teremti meg a lehetőséget a fesztivállátogatók számára, hogy gyakorlati, tevékeny alkotással éljék meg a teremtés örömeit; és már gyakorló kézművesek portékái között találják meg apró ajándékaikat maguknak és szeretteiknek.

170624-vank-everness-102-1512.jpg
Ebbe a térbe várjuk szeretettel olyan kézműves szolgáltató partnereinket, akik saját termékeik, alkotásaik bemutatása, árusítása mellett vállalják, hogy tevékenységükből kézműves foglalkozást, workshop-ot is tartanak vendégeinknek.

*** Az Everness Fesztivál 2022-re a kézműves jelentkezés határideje: 2022. április 30. szombat (éjfél). ***

Tekintsd meg rövid bemutatkozónkat, melyből megtudhatod, milyen összetételű, érdeklődésű közönséggel találkozhatsz az Everness-en, és hogy mitől más ez a fesztivál!
A helyszín alaprajzának* megtekintéséhez kattints IDE! (*A térkép tájékoztató jellegű. A szolgáltatói helyek pontos kijelölésére a jelentkezés lezárása után kerül sor.)

Dátum: 2022. június 21-27.
Kapunyitás: június 21. (kedd) 12.00 óra
Zárás: június 27. (hétfő) 12.00 óra
Építési nap: június 20. (hétfő)
Bontás: június 27. (hétfő) 12.00 órától 19:00 óráig

A helyszín pontos címe: Sio Camping
8600 Sófok-Sóstó, Puszta-torony tér 1.
(http://siocamping.hu)

Várható résztvevői létszám: napi 3- 4000 fő

Szervező:
InSpiral Event Kft.
1031 Budapest, Nánási út 39.
Ügyvezető: Háger-Veress Ákos

Elérhetőségek:
E-mail: info@everness.hu
Web: www.evernessfesztival.hu
Facebook: www.facebook.com/everness

 

 

EVERNESS FESZTIVÁL 2022

Kézműves részvételi feltételek

 

NYITVATARTÁS: 

2022. június 21. (kedd) 12.00 óra és június 27. (hétfő) 12.00 óra között.
Kézműves szolgáltatói kitelepülés csak a rendezvény teljes nyitvatartási idejére lehetséges.

A rendezvény programjai és egyedi dinamikája alapján a napi nyitvatartási idő 10:00-19:00 óra között kötelező.
Ennél korábban és később (reggel 7:00 és este 23:00 óra között) is van lehetőség a nyitvatartásra, amennyiben a nyújtott szolgáltatás (pl. hangos zene) nem zavarja a vendégek nyugalmát.

A KÉZMŰVES KITELEPÜLÉS FELTÉTELEI:

 • A fesztivál vendégei részére kézműves foglalkozás tartása, minimum napi 2 alkalommal, (vagy a tevékenységtől függően akár teljes nyitvatartási időben).
 • Kötelező nyitvatartási idő: 10.00 - 19.00 óra között (ezen idő alatt több alkalommal lehet workshop-ot tartani és folyamatosan lehet kézműves terméket  árusítani).
 • A kézműves foglalkozáshoz az alapanyagot a szolgáltató partner biztosítja.
 • A kézműves foglalkozások árát a vendégeink részére a szolgáltató partner határozza meg.
 • A kézműves kitelepülés díja: a fesztivál ideje alatt forgalmazott (eladott termékekből és megtartott kézműves workshop-okból befolyt) teljes bruttó bevétel 25%-a, amely a rendezvény után kerül elszámolásra.
 • A kitelepülés csak a rendezvény teljes nyitvatartási idejére lehetséges.

 

A kézműves kitelepüléshez a következőket biztosítjuk:

 • A tevékenység végzéséhez szükséges méretű, árnyékos terület a Miraculum Alkotótér utcájában, amelyre saját eszközök, sátor, berendezés állítható.
 • A készpénzmentes fizetőrendszer használatához 1 db terminál.
 • A rendezvényre történő belépéshez 1 db díjmentes szolgáltatói heti bérlet (értéke: 25 000 Ft/db).
 • A kézműves foglalkozásnál a vendégek leültetéséhez sörszett (sörpadok és sörasztalok - a szükséges mennyiség a jelentkezéskor egyeztetendő).
   

TEVÉKENYSÉG VÉGZÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ENGEDÉLYEK

A rendezvényre való kitelepüléshez rendelkezned kell a saját tevékenységi körödnek megfelelő, érvényes kereskedelmi, szolgáltatói engedélyekkel, illetve végzettségeket igazoló dokumentumokkal, mert azokat az illetékes hatóságok (pl. NAV, NÉBIH, Helyi önkormányzat) ellenőrizhetik.
A bejelentésköteles kereskedelmi tevékenységeket a "210/2009.(IX.29.) kormányrendelet a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről” szóló jogszabály határozza meg.

Kereskedelmi tevékenység helyi önkormányzatnál történő bejelentése kizárólag elektronikus úton  lehetséges. 
Hivatali kapu neve és KRID azonosítója: SIOFOKHGYO 352510741
NAV Eljárási illetékhez kapcsolódó befizetések bevételi számla: HU97100320000107606400000000
 
Bővebb felvilágosítás:
Siófok Város Önkormányzata
8600 Siófok, Fő tér 1.
Hatósági osztály: +36 84 504 120

ŐRZÉS, BIZTONSÁGI SZOLGÁLAT

A rendezvény teljes területét őrző-védő szolgálat biztosítja. Emellett kérjük, hogy gondoskodj értékeid, árukészleted biztonságos tárolásáról. A rendezvény területén őrizetlenül hagyott értékekért a szervezők nem vállalnak felelősséget.

FIZETŐRENDSZER ÉS ELSZÁMOLÁS

A rendezvényen HelloPay készpénzmentes fizetőrendszer (fesztiválkártya és POS terminál) működik, melynek használata minden kereskedelmi tevékenységet folytató szolgáltatóra nézve kötelező.

A rendezvényen a vásárlás elektronikus utalványnak minősülő HelloPay RFID kártyával (fesztiválkártya) történik. Készpénz és egyéb készpénz-helyettesítő fizetési eszköz, utalvány, bankkártya elfogadása tilos.

A POS terminál használatáról a HelloPay Zrt. a rendezvény megkezdését megelőzően (a terminál átvételekor a helyszínen) oktatást tart a szolgáltatók számára, és folyamatos támogatást biztosít a rendezvény ideje alatt. Az oktatáson való részvétel a terminált kezelő személyzet valamennyi tagja részére kötelező.

A rendszer használati díja a bruttó bevétel 25%-a, mely automatikusan kerül levonásra a rendezvény végi elszámoláskor.

A terminálon befolyt (25%-kal csökkentett) bevétel kifizetésére a rendezvényt követő 10 napon belül kerül sor  átutalással, a szolgáltató által jelentkezéskor megadott bankszámlaszámra.
Helyszíni kifizetésre az április 30-ig befizetett 5.000 Ft + áfa összegű kezelési költség ellenében van mód 2022.06.27-én 16-18 óra között a helyszínen.
A magyarországi érvényes kereskedelmi jogszabályok betartása (pl. nyugtaadás) kötelező, ezt az illetékes hatóságok ellenőrizhetik.

 

SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS ÉS KÖRNYEZETVÉDELEM

A fesztivál szolgáltatói és vendéglátói kötelesek a szolgáltatásuk helyén keletkezett hulladékot (eszközök, csomagolóanyagok, palackok, konyhai hulladék, étel előkészítés során keletkező hulladék, ételmaradék, mosogatólé, fáradt olaj) szelektíven (lebomló, papír, műanyag, fém, kommunális) gyűjteni, valamint a szelektív hulladékot napi rendszerességgel elhelyezni a kijelölt szelektív hulladékgyűjtő pontokon.
A szelektív hulladékgyűjtésre és környezetvédelemre vonatkozó előírások betartását a fesztivál Zöldkommandójaszúrópróbaszerűen, naponta ellenőrzi.

Takarítási és környezetterhelési díj:

A rendezvény végén, bontás után rendezetlenül hagyott szolgáltatói helyekre 20 000 Ft takarítási díjat számítunk fel.
A bérelt sátrakra ragasztani, matricázni tilos! A bérelt sátrakon maradt ragasztások takarítási díja 6 500 Ft.
Amennyiben a Zöldkommandó figyelmeztetése után a szolgáltató vagy vendéglátóipari egység működése továbbra sem felel meg a fesztivál szelektív hulladékgyűjtési és környezetvédelmi előírásainak, 50 000 Ft környezetterhelési díj kerül kiszámlázásra.

SZÁLLÁS A RENDEZVÉNY TERÜLETÉN

Mobilház, lakókocsi hely bérlése:  https://shop.everness.hu/fesztival-szallasok
FONTOS: A mobilházak foglalása 2022. június 20-27. között érvényes, tehát azon szolgáltatók akik mobilházat bérelnek, már az építési nap éjszakájától elfoglalhatják a házaikat.

Sátorozás: szolgáltató partnereink részére díjmentesen biztosítunk sátorozási lehetőséget kizárólag a közreműködői kemping területén. Díjmentes sátorhely igényedet kérjük előre add le a szolgáltatói jelentkezési űrlapon!
A kemping területén töltött éjszakák idegenforgalmi adókötelezettséggel terheltek, amelyet a helyszínen kell kifizetni. Összege 18 év felett napi bruttó 500 Ft.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet és szeretnél részt venni a Miraculum Alkotótérben mint szolgáltató partner, akkor az alábbi linken található űrlap kitöltésével add le jelentkezésedet: 

Miraculum Alkotótér - JELENTKEZÉSI ŰRLAP

Jelentkezési határidő: 2022. április 30. (szombat) éjfél

A Miraculum Alkotótérrel kapcsolatos egyéb kérdéseiddel fordulj szervezőnkhöz bizalommal:

Czombos Kristóf

czombos.kristof.everness@gmail.com