Arra kérünk, hogy mielőtt felhívnál vagy írnál, alaposan olvasd át az alábbi pontokat; szinte biztos, hogy megtalálod a választ a kérdésedre.

 


NINCS PET PALACK ÉS PLASZTIK
Évek óta nem adunk műanyag poharat, szívószálat, zacskót a fesztivál területén, idéntől már PET palackot sem adunk ki és lehetőség szerint nem is hozunk be a területre.

NINCS FIZETŐS CSOPORTOS PROGRAM partnereinknél sem
Ezzel a döntéssel is a kezdetekhez ugrunk vissza. Idéntől nem lesznek fizetős csoportos programok. Egyéni kezelések, masszázsok viszont továbbra is lehetnek fizetősek.

EVERNESS APPLIKÁCIÓ
Sok kivágott fa, sok hulladék, nem nyomtatunk fesztivál magazint. Helyette van applikáció, helyszínre kirakott aktuális programok, előre letölthető programtáblázatok (nem színes, csillivilli, hanem praktikus excel tábla).

Google Play

App Store
 

 

IDŐZÓNÁK HANGOSSÁG SZERINT
Évek óta megoldandó feladat a csend és hangosság iránti igény harmonizálása. Akik korán kelnek a reggeli programok miatt, azok szeretnének nyugodtan aludni, és van aki éjjel szeretné levezetni a napi történéseket egy kis bulival. Ráadásul változott a csendrendelet a Balaton környékén. Ennek is megfelelően, minden nap 24 óráig lesz a program korlátozás nélkül, 24 óra után egy csendesebb időzóna lesz, a tábor tűz körül lesz lehetőség , beszélgetni, énekelni. 

ZÖLDEBB, ÁRNYÉKOSABB
Az előző helyszínen évről évre kevesebb zöld terület vot. Az új helyszín egy igazán paradicsomi környezet lesz, rengeteg fával, bokorral, és az ezek adta árnyékkal.

CSODÁLATOS BELSŐ TÓ
Mivel a helyszín nem fekszik közvetlenül a Balaton partján, cserébe van egy csodálatos belső tava, ahol viszont nem lehet fürdeni. Erre a területre tesszük a SHAKTI-t. 

 

 

KIJELÖLT DOHÁNYZÓHELYEK
Az előző években csak a hatóságok által megkövetelt helyeken (ételudvar, gyerekfalu) tiltottuk a dohányzást, idéntől kijelölt dohányzóhelyekkel védjük a nemdohányzókat. A fesztivál területén kizárólag ezen helyeken lehet majd cigizni.

VÁLOGATOTT SZOLGÁLTATÓK
Az eddigi éveknél is nagyobb figyelmet fordítunk a szolgáltató partnereink minőségi és mennyiségi kiválasztására, mert hiába ő egy szolgáltatója a fesztiválnak, mégis az összképre nagy hatással van a terméke, szolgáltatása.

TÖBB KÖZÖSSÉGI PROGRAM
A három alap pillérünk (tudatosság, feltöltődés, közösség) egyike a közösség, melyet konkrét programokkal és terekkel szeretnénk idéntől erősíteni. Ilyenek lesznek például a közösségi energetikai kezelések és a közös meditációk.

 

ÁLLANDÓ TŰZ
Az új helyszín lehetővé teszi, hogy régi vágyunk megvalósuljon: kialakítjuk azt a központi helyszínt, ami a fesztivál lelkeként, egy folyamatosan táplált tűzrakással megteremti azt a szakrális teret, amely segít mindnyájunkat a fesztivál teljes időtartama alatt.

LIMITÁLT VENDÉGSZÁM
Idén limitáljuk a vendégek létszámát: legfeljebb 2000 heti bérletet és 500-500 napijegyet értékesítünk.

Dátum, helyszín

Az Everness Fesztivál 2022-ben 
Siófok-Sóstón vár a Sió Campingben.

KÉPEK

Kapunyitás: 2022. június 21. kedd 12:00 óra.
A program 2022. június 27-én hétfőn 12:00-kor ér véget.

A FESZTIVÁL PONTOS HELYE

A pontos cím: 8600 Siófok-Sóstó, Pusztatorony tér 1.

TÉRKÉP

Budapesttől 100 km-re találod meg a Sió Campinget, Sótsón, Siófok csendes részén.

 

JEGYEK

Everness Fesztivál 2022 - HETI BÉRLET

Minden heti bérlet 1 fő belépésére jogosít és az Everness Fesztivál 2022 teljes időtartamára érvényes: 2022.06.21. kedd 12:00 órától 2022.06.27. hétfő 12:00 óráig.

Gyermekek a rendezvényt a fesztivál kezdetén betöltött 14 éves korukig ingyen látogathatják.

 

 

 

PARKOLÁS

Kérjük, hogy a község területén belül is ügyelj a KRESZ szabályainak maradéktalan betartására, a parkolásra vonatkozó előírásokat pedig kísérd fokozott figyelemmel!
A parkolás a Szabadisóstó vonatállomás mellett kialakított őrzött parkolóban ingyenes, innen Fesztiválbusszal vagy gyalogosan lehet eljutni a rendezvényre. Kérjük, hogy az utcán a házak előtt NE parkolj, az ott lakók közlekedését, napi életvitelét ne akadályozd!
A fesztivál területén házat bérlő vendégek egyszeri ingyenes behajtási engedéllyel jöhetnek be és parkolhatnak a házuk mellett. Minden további behajtás részükre 5.000,- Ft.
A BELSŐ PARKOLÓ MEGTELT! A sátrazók kizárólag a bepakolás idejére hajthatnak be, utána el kell hagynikuk a rendezvény területét!
A sátrak között parkolni tilos!
A Fesztivál helye: 8600, Siófok-Sóstó, Pusztatorony tér 1.

SÁTRAZÁS

A 3x3 m méretű sátradat a körülkerített és őrzött kemping területen állíthatod fel. Érkezéskor az erre kijelölt recepción jelentkezz be. 
A bérlet ára tarlamazza a sátorhelyet.
A helyszínen fizetendő 400 Ft/fő/éj (18 év felett)
A sátorhely érkezési sorrendben elfoglalható: 2022.06.21. kedd 12:00 órától, kiköltözés 2022.06.27. hétfő 14:00 óráig.

Zuhanyzó, mosdó és wc a közelben található.

A fesztivál területére gépjárművel behajtani tilos. Ezért javasoljuk, hogy sátradat és egyéb csomagodat praktikusan, kézzel könnyen szállítható módon csomagold össze!

MOBILHÁZAK

Kínálatban 5 fős faházak, vadiúj 4 fős mobilházak, 2 és 4 fős apartmanok és rönkházak, valamint lakókocsiparcella  közül választhatsz. Az ezzel kapcsolatos általános információt és a foglalás részleteit ide kattintva találod meg: SZÁLLÁSOK

A helyszínen fizetendő 400 Ft/fő/éj (18 év felett). Idegenforgalmi adót a recepción fogod tudni rendezni. Szállás vouchereddel érkezéskor az erre kijelölt recepción fogsz tudni bejelentkezni.

GYERMEKEK

Fesztiválunk kifejezetten gyermekbarát, amely azt jelenti, hogy a gyerekekre kiemelt figyelmet fordítunk: lesz gyermekmegőrző, ahol az önkéntes óvónők és segítők nem csak vigyáznak a gyerekekre, hanem foglalkoztatják, szórakoztatják is őket, hogy te is nyugodtan fesztiválozhass, és akár egész nap látogathasd a különböző programokat.

A gyerekeknek szóló programokat keresd a Hetedhét gyerekfalu helyszínünkön.

Gyermekek a rendezvényt a fesztivál kezdetén betöltött 14 éves korukig ingyen látogathatják, azonban belépésük regisztrációhoz és karszalag viseléséhez kötött.

TISZTÁLKODÁS

A rendezvény területén több vizesblokkot is találsz wc-vel, zuhanyzóval. Kérjük, ügyelj a tisztaságra, és ne folyasd feleslegesen a vizet! Javasoljuk, hogy a fennakadások elkerülése érdekében a nap kevésbé forgalmas időszakaiban használd inkább a zuhanyzókat, ne csak a reggeli vagy esti órákban!
Lehetőség lesz mosodát is használni. A mosoda nem ingyenes és nem önkiszolgáló, de a kemping dolgozóival rugalmasan együttműködve lehet használni ezt a remek lehetőséget.

HÁZIÁLLATOK

A gazdik mellett természetesen a házikedvenceket is szeretettel látjuk a rendezvényen - a vízpartot, a napsütést és a társaságot biztosan ők is nagyon fogják élvezni.
Kutya felelősen a házakban is tartható. 

A felhőtlen szórakozás biztosításának érdekben gazdiként kérünk téged, hogy ügyelj a terület tisztaságára és a többi fesztiválozó nyugalmára, akár úgy is, hogy kedvencedet pórázon tartod.

Minden kutyát szeretettel várunk a fesztiválra, ha:

fegyelmezett, szófogadó: a gazdája sétáltatja őt és nem fordítva, illetve hívásra minden esetben visszamegy;
barátságos: nem várjuk el, hogy mindenkivel önállóan barátkozzon, de ne jelentsen veszélyt és ne adjon okot aggodalomra, félelemre, ne morogjon se más kutyákra, sem emberekre;
szobatiszta: esetünkben a szoba a fesztivál területét jelenti. A gazdi feladata saját kutyája szerves hulladékának gondos összeszedése és annak a megfelelő szemetesbe helyezése;
jóllakott: nem kunyerál, nem csór ételt az asztalról, esetleg mások tányérjáról, nem szedi szét a szemeteseket;
műértő: nem ugat bele mások csendes beszélgetésébe, zenéjébe

MOTYÓ

Hozz magaddal kényelmes ruhákat, és ha szeretnél mozogni, akkor jógamatracot, fürdőruhát, törölközőt, illetve, ha sátorban alszol, célszerű még beszerezned vízhatlan sátrat, hálózsákot, derékaljat, elemlámpát.
Számos standnál és az ételudvarban biztosítunk változatos étkezési lehetőséget, illetve vizet és egyéb italokat is ezeken a helyeken tudsz majd vásárolni.

Fontos, hogy a fesztivál területére gépjárművel csak bizonyos pontokig lehet majd behajtani, ezért javasoljuk, hogy praktikus, kézzel könnyen szállítható csomagokat állíts össze magadnak!

Kérjük, hogy olvasd el a Házirendet, amiben az is szerepel, mi az, amit NEM hozhatsz a Fesztivál területére.

ÉRTÉKMEGŐRZŐ ÉS MOBILTÖLTÉS

A fesztivál területén ingyenes értékmegőrzőt üzemeltetünk. 
Ugyanitt lehetőséged lesz mobilodat, fényképezőgépedet is feltölteni.

Az értékmegőrző 06:00 - 24:00 nyitvatartással üzemel.
Használatának feltételeit a Házirendben olvashatod.

 

EGÉSZSÉGÜGY

Kérjük, hogy a rendezvény alatt fokozottan vigyázz magadra és fesztiválozó társaidra – a várható meleg miatt figyelj oda arra is, hogy elegendő folyadékot fogyassz, gondoskodj a napvédelemről, viselj sapkát, kendőt, használj naptejet!

Ha mégis rosszul éreznéd magad, vagy bármilyen egészségügyi problémád adódna, fordulj bizalommal az Információs pulthoz. Szükség esetén MENTŐT hívunk a helyszínre.

 

INFORMÁCIÓ

E-mail címünk: info@everness.hu

 

 

 

ZÖLDülj velünk!

A fesztiválon keletkező hulladékot szelektíven gyűjtjük. A területen hármasával helyeztünk el szemeteseket az alábbi felosztásban:

Komposzt:

ide kerül minden, ami lebomlik. Zöldség és gyümölcsmaradék, kávézacc, mindenféle
papírtermék, egyéb ételmaradék, zöldhulladék

 

 

Szelektív:

ide kerül az összes újrahasznosítható hulladék, azaz a tiszta műanyag, üveg, fém, PET-
palackok, konzervesdobozok, üvegpalackok.

Kommunális:

minden egyéb nem lebomló és nem újrahasznosítható hulladék, ételmaradékkal vagy
egyéb módon szennyezett műanyag és fém