Helyszínek

BALA-TONE - a szórakozás helye

SZÍNHÁZ, KONCERT, TÁNC


A feltöltődés a fesztivál egyik alappillére, mely sok összetevőből áll, de kétségkívül egyik legfontosabb alkotó eleme az önfeledt szórakozás. Amikor már telítődtél a előadásokkal, elmélyültél egy-egy workshopon, akkor ajánljuk a BalaTone helyszíneit, ahol kedvedre és megfelelés nélkül táncolhatsz a Shakti balatonparti helyszínen, hallgathatsz koncerteket, tombolhatsz extázisban az Evernessia színpad előtt vagy éppen előkaphatod kedvenc hangszeredet és csatlakozhatsz a többiekhez egy jó kis jammelésben a Versum zenei műhelyben. Ezt kínálja neked a BalaTone falu.

MIRACULUM - az alkotás tere

KRATIVITÁS, ALKOTÁS, TRADICIÓ

Ez nem csak egy helyszín, ez egy egész alkotótér, ahol az előadások zsongását magad mögött hagyva te is csinálhatsz valamit.

A társasjátékokkal felfedezheted önmagad, hagyhatod, hogy megfessenek a hennások vagy te magad is festhetsz. Itt találsz teaházat, handpan-es utcazenészt, óriásbuborékokat, színezhetsz mandalát, a kézműves workshopokon akár ékszereket is készíthetsz.
A csoda benned van, alkoss vele!HOLISZTIK - a kiteljesedés lehetősége

PSZICHOLÓGIA, TUDOMÁNY, INTEGRÁLT EMBER

Az Everness fesztivál alap törekvései közé tartozik, hogy bemutassunk neked számos olyan módszert, melyeket a hétköznapokban is használni tudsz. A Holisztikus faluban nagyon sokszínű palettáról válogathatsz a saját fejlődésed következő lépcsőfokához. A falu három helyszínből áll. Az interaktív előadói színpadon a szellemedet fejlesztheted, a workshop térben a lelkedet emelheted és a mozgás sátorban a testedet erősítheted. Mindenhol arra törekszünk, hogy színes képet mutassunk neked a már bevált és az új módszerek világából.

EVERGREEN - a zöld jövő útja

FENNTARTHATÓSÁG, KÖRNYEZET, JÖVŐ

Idén új szintre emeljük a környezettudatosságot a fesztiválon. 2022-ben önálló faluként jelenik meg ez az örökzöld téma, ahonnan a nevét is kapta: az EverGreen falu.
A több helyszínt magába foglaló sétányon előadásokat hallgathatsz a Zöld-s-Ég-ben, ahol a középpontban a zöld együttgondolkodás és cselekvés lesz, nem csak spirituálisan, de a fizikai síkon is. Tematikus programok várnak itt, egy-egy napot szánunk a zöldház - zöld háztartásnak, a fenntartható étkezés témakörének, a hulladék utak bemutatásának, valamint beszélünk a klímavészhelyzetről és gyakorlati megoldásokhoz adunk ötletet.
Újdonság az Ökoszkóp workshop tér, ahol háztartási praktikákat leshetsz el, varrhatsz vászonzsákot és készíthetsz re-ékszereket. Nálunk debütál a MűMű, vagyis a műanyag műhely, másnéven a PET konténer, ahol a palackok kelnek új életre, fülbevaló, kitűző és kulcstartó formájában.
Ahogy minden évben, most is, a Manna - ízműhelyben megtudhatsz mindent az egészséges étkezésről, előadóink napszakonként mindenféle finomságot készítenek, te pedig megkóstolhatod.
Ha pedig túl sok a nyűzsgés, és inkább kikapcsolnál, a Miraculum kézművestérben kedvedre alkothatsz, új értelmet és funkciót adhatsz az anyagnak.

 

GYEREK FALU

JÁTÉK, KALAND, ÉLMÉNY

Nevelés és nevetés. Gyermekmegőrző, Ez a tér nem csak arra szolgál, hogy a gyermekedet biztos helyen tudd a Hetedhét gyermekmegőrzőben, amíg te kikapcsolódsz, hanem szakképzett előadóinktól kérdezhetsz a család, gyereknevelés, oktatás, témakörében a Szülők sátrában.

SZAKRÁLIS - élő tradíciók tere

HAGYOMÁNY, SZERTARTÁS, KULTÚRÁK

A 2022 évi Everness fesztiválon a mai élő tradíciók bemutatásának is adunk teret, ahol a keleti, a tengerentúli és a kárpát medencei hagyományokról szóló előadóink megmutatják neked, a 21 századi keresőnek, hogyan lehetnek az ősi hagyományok, rituálék segítségedre önismereti, tudatos életvezetési utadon. Szakrális falunk neve tehát "SzerElem", ahol a fesztivál szívének tüze ég éjjel-nappal.
Az előadói sátorban (ÉrtElem) és a workshopsátorban (TürElem) történeteket hallhatsz, tudást szerezhetsz és tapasztalatokat gyűjthetsz. Elődeink milyen bölcsességeket tudnak számunkra átadni, hogy ne vesszünk el a modern világ kusza viszonyai között? A jól bevált szemléletek, életritmusok, rituálék és az ősi kapcsolódás a világ múködését meghatározó erőkhöz, alaptörvényekhez hogyan válhat bennünk is iránytűvé? Időutazás a JELEN-ből a MOST-ba.

INTIM-TÉR - kapcsolódások kertje

ÉRINTKEZÉS, ODAFIGYELÉS, BEFOGADÁS

Intimitás Falu az Evernessen, mert tavaly is szerettétek!
Intim mélység és magasság, szenzualitás, szexualitás, kapcsolódások és kapcsolatok. Konszenzus, testi és mentális egészség a szexualitás minden területén.

Ez vár rád az Intimitás Faluban, ahol az Intim Tér színpadán hazai és nemzetközi előadók, a Tudatos Szex Sátorban pedig a gyakorlatorientált programok során fejleszthetik látogatóink szexualitásukat és szexuális önismeretüket.